Roulette Uitleg


Waarschijnlijk bent u op deze site terecht gekomen omdat u behoefte had aan wat meer uitleg over het mooie roulette spel. Dit eeuwenoude spel wordt al net zo lang door spelers wereldwijd gespeeld en heeft daarmee een zeer bijzondere status verkregen. Of u nu een nieuwe of een ervaren speler bent, soms is het wel heel fijn om uw geheugen wat op te frissen. Deze iDeal roulette spelen website is speciaal in het leven geroepen om u van een uitgebreide roulette uitleg over dit geweldige spel te voorzien.

Roulette uitleg voor beginners

Allereerst lijkt het ons in deze roulette uitleg belangrijk om een aantal termen van het roulette spel verder uit te leggen. Niet iedereen is op de hoogte van de verschillende inzet opties, en het is daarom handig om deze informatie over het online roulette spelen op een overzichtelijke en compacte wijze terug te kunnen lezen op het moment dat u daar de meeste behoefte aan heeft. Wanneer het gaat om inzet mogelijkheden dan heeft u als speler verschillende opties. Allereerst kunt u kiezen voor een ‘single’ inzet. Dit wil zeggen dat u kiest voor een bepaald nummer. ‘Split’ wil dan weer zeggen dat u gaat inzetten op twee nummers, waar een ‘trio’ automatisch een inzet op drie nummers betekent. ‘Corner’ wil zeggen dat u kiest voor vier nummers. Een ‘street’ is een inzet op een rijtje van drie nummers en een ‘line’ is een inzet op twee rijen van drie nummers.

Bij een ‘dozen’ zet u in op de eerste twaalf, de tweede twaalf of de derde twaalf nummers. Met een ‘column’ kiest u voor een hele kolom van getallen. U kunt dan ook nog kiezen voor ‘hoog’ of ‘laag’ en dat wil zeggen dat u of wel inzet op de nummers een tot achttien of van negentien tot zes en dertig. Met ‘even’ of ‘oneven’ wil dat natuurlijk zeggen dat u inzet op of wel de even of ofwel de oneven nummers. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat op hoe minder vakjes u tegelijk inzet, hoe hoger uw winst zal zijn indien u gekozen heeft voor een treffer.

Hoe speel je roulette

Het roulette spel wordt meestal gespeeld met een maximum van acht spelers die tegen het huis spelen wat vertegenwoordigd wordt door de croupier ofwel de dealer. Deze dealer draait het roulette wiel en behandelt tevens de inzetten en de uitbetalingen van en aan de spelers. In het Europese en Franse roulette heeft het wiel zevendertig vakjes, namelijk de nummers een tot en met zes en dertig en een nul. In het Amerikaanse roulette zijn er twee nullen en heeft het wiel dus acht en dertig vakjes, wat betekent dat de kansen voor de speler wat minder worden. Roulette gokken is onderworpen aan een aantal simpele regels die de structuur van het spel bepalen. Als speler weet u precies wanneer u moet inzetten en hoeveel tijd u daarvoor heeft. Dit zorgt ervoor dat het spel in een redelijk tempo gespeeld kan worden. Als u kiest voor het online live roulette dan is dit zeker het geval. Gewoon online roulette geeft u iets meer de mogelijkheid om het rustiger of wel sneller aan te doen aangezien u als speler uw eigen tempo tegen de computer kunt bepalen.

Een roulette uitleg is geen goede roulette uitleg als we u niet wat meer vertellen over de fiches. Het is namelijk zo dat u zowel bij het gewone als bij het online roulette uw inzet plaatst door middel van echte of virtuele fiches. Elke speler heeft fiches of chips in een andere kleur, zodat de inzet niet door elkaar gehaald kan worden. Aan het einde van het spel kunt u uw gekleurde fiches inwisselen voor geld, of worden uw virtuele fiches omgezet in een bedrag wat op uw rekening wordt bijgeschreven.

Inzetten en winsten of verliezen

Het vervolg van deze roulette uitleg is eigenlijk meteen het laatste onderdeel van het spel. Als iedere speler namelijk een inzet geplaatst heeft dan zal de croupier of de dealer de bal lanceren in het wiel. Hij of zij zal aangeven dat de spelers niet meer mogen inzetten en dan is het wachten op het moment dat de bal tot stilstand komt in een bepaald vakje. Alle verliezende inzetten worden vervolgens verwijderd en u kunt opnieuw gaan inzetten, terwijl de winnaars worden uitbetaald. Zo begint het spel en ook de roulette uitleg weer van voren af aan. U bent een winnaar als uw inzet de uitkomst goed voorspeld heeft.

Zoals u in deze roulette uitleg heeft kunnen lezen is het belangrijk dat u als speler op de hoogte bent van de ritmische werking van het spel. Door goed op de hoogte te zijn van de verschillende fases van het roulette heeft u al het grootste deel onder de knie. De rest leert u door ervaring!